Welke gietvloer kies ik?
Wanneer je geïnteresseerd bent in interieur en styling, heb je vast wel eens gehoord van een gietvloer. Deze variant is de laatste paar jaren steeds populairder geworden. En dit is niet geheel zonder reden; de vloer sluit naadloos aan, geeft je woonruimte een nette uitstraling, is makkelijk schoon te houden en je kunt kiezen uit verschillende kleuren en varianten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming. Maar voordat je gelijk een gietvloer aanschaft, is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende soorten. Bij elke woonruimte heb je te maken met verschillende omstandigheden.
Woonkamer
Dagelijks breng je heel wat uren door in je woonkamer. Dan is het logisch dat de vloer snel vies wordt. Met een gietvloer ben je veel minder tijd kwijt aan het reinigen van je vloer. Een gietvloer is namelijk naadloos, dus vuil hoopt zich niet op in de kleine kiertjes. Daarnaast kan een polyurethaan gietvloer ook nog eens zorgen voor extra warmte door de samenstelling van het materiaal. Zo krijg je het gevoel dat je over een verwarmde vloer loopt. Naast dat zijn er nog meer mogelijkheden voor andere gietvloeren, zoals woonbeton, een vloer met een betonlook, microcement en siergrind. Hoewel de laatste optie wellicht wat minder geschikt is als je koter het liefst de hele dag door de kamer kruipt.
Badkamer
Wil je wel eens wat anders dan tegels op de vloer van je badkamer? Dan is het ook mogelijk om een gietvloer aan te laten brengen in deze ruimte. Houd er echter wel rekening mee dat er in een badkamer veel meer sprake is van vocht, niet alle gietvloeren zijn hiertegen bestand. In dit geval is een troffelvloer, een cementgebonden vloer, een polyurethaan vloer of een gietvloer van siergrind de beste optie. Let er ook op dat na het douchen of badderen de vloer glad kan worden. Leg dus matten of ander antislipmateriaal neer om lelijke uitglijders in de badkamer te voorkomen.
Bedrijfsruimtes
De basis voor elke gietvloer is een vlakke ondergrond. Wanneer dit niet zo is, bestaat er een grote kans dat er binnen korte tijd wat scheurtjes of barstjes ontstaan omdat de vloer zich niet goed heeft kunnen hechten aan de ondergrond. Is er in jouw bedrijfsruimte sprake van een ondergrond die verre van vlak is? Schakel dan eerst een specialist in die dit voor jou in orde maakt.
Denk vervolgens een goed na over wat voor vloer je graag zou willen in je bedrijfsruimte. Met een gietvloer is het namelijk ook mogelijk om wat out of the box te denken. Deze vloer kan niet alleen geleverd worden in verschillende kleuren, het is ook mogelijk om een aantal extra’s aan te brengen. Ben je trots op je logo? Laat het dan verwerken in je nieuwe gietvloer. Dat is nog eens een mooie eyecatcher. Daarnaast is het ook verstandig om je te verdiepen in een vloercoating. Want of je nou een kantoor, garage of bedrijfshal hebt: de vloer heeft dagelijks genoeg te verduren. Die kan dus wel wat extra bescherming gebruiken. Daarnaast houd jij je vloer met deze coating ook nog eens glanzend en is schoonmaken geen enkel probleem.
Recent Comments