Paplaurier of Laurier Caucasia

Paplaurier of Laurier Caucasia
De Laurier prunus caucasica, ook wel de laurierkers genoemd, is familie van alle laurierachtigen(niet te verwarren met het kruid laurier uit de keuken). De plant is inheems in Zuidoost-Europa maar komt ook bij ons verwilderd voor. Deze laurierkers is een haagplant en houdt zijn groene kleur ook tijdens de wintermaanden. De Laurier prunus caucasica kan goed tegen de kou. Deze plant heeft als kenmerk groene smalle blaadjes met een lengte tussen 8 en 15 cm. In de lente krijgt de Laurier prunus caucasica kleine witte bloemetjes die veel bijen en vlinders aantrekken. Naar de herfst toe komen er mooie ronde, rood/blauwe bessen op. Elk seizoen heeft een ander uitzicht bij deze plant. De plant is uiterst geschikt als haagplant en oogt mooi in alle seizoenen.

Kenmerken van de laurier prunus caucasica

  • Deze plant groeit snel tot ongeveer 50 cm per jaar.
  • Hij kan overal groeien maar het beste staat hij in de half open schaduw.
  • Deze laurier kan goed tegen de winterkou en blijft groen.
  • Deze plant is een waar paradijs voor vlinders en bijen.
  • De bladeren zijn glanzend, lederachtig en blijven groen het hele jaar door.
  • De struik zelf heeft een dicht vertakte vorm die breed uitgaat.
  • De witte kleine bloemetjes bloeien in april-mei en geven een heerlijke geur af.
  • De rood/blauwe besjes zijn niet eetbaar en giftig.

Verzorging van de laurier prunus caucasica
Deze plant heeft niet veel verzorging nodig. Hij groeit in elke grondsoort waar je hem ook plant. Het best plant je deze laurier begin september met een afstand van 50 tot 70 cm tussen alle planten. Deze plant is vriesvast en kan de winter overleven.
Deze laurier wordt het beste gesnoeid in de begin van de lente en midden in de zomer. Door deze regelmatig te snoeien hou je de groei van deze snelgroeiende plant binnen de perken.

Ziektes bij de laurier prunus caucasica
Poederige meeldauw: een soort van schimmelvorming die kan voorkomen op deze plant. Deze kan met eenvoudige middelen bestreden worden. Maar een behandeling is nodig anders sterft de plant verder af.
Paarse korstzwam: Een zwam die profiteert van de wonden die een plant heeft om daar te groeien. Het beste is deze gewoon te snoeien.

Bron: Natuurstudio.nl

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php